Pieczemy chleby jasne, czyli pieczywo lekkostrawne, pyszne i do tego bardzo uniwersalne. To tradycyjne wyroby, opierające się głównie na mące pszennej.
NAZWA | WAGA | ZDJĘCIE | OPIS |
---|---|---|---|
CHLEB ZWYKŁY | 500 G | ![]() |
Najbardziej popularny chleb w Polsce. Od lat gości na stołach - idealny na każdy posiłek dnia. Wytwarzany na naturalnym zakwasie. Chleb z mąk mieszanych tz. Chlebowej TYP 850 i żytniej TYP 720. |
CHLEB FIRMOWY | 600 G | ![]() |
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z dodatkiem maślanki |
CHLEB TOSTOWY PSZENNY | 450 G | ![]() |
Chleb tostowy cieszy się dużą popularnością. Atutem jest tu niewątpliwie odporność na wysychanie i twardnienie. Idealnie nadaje się na grzanki, tosty i kanapki na ciepło. |
CHLEB LNIANY | 600 G | ![]() |
Chleb pszenno-żytni na naturalnym zakwasie. Wzbogacony w nasiona siemienia lnianego, który pozytywnie wpływa na prace układu pokarmowego, na wygląd skóry, włosów i paznokci. |
CHLEB SWOJAK | 500 G | ![]() |
Wypiekany na naturalnym zakwasie z dodatkiem ziaren żyta, które zawierają fitoestrogeny obniżające występowanie nowotworów, przeciwdziałające chorobie wieńcowej i osteoporozie. |
CHLEB IG | 600 G | ![]() |
Wypiekany na naturalnym zakwasie z dodatkiem pestek dyni, słonecznika oraz płatków owsianych i siemienia lnianego. Charakteryzuje się niskim IG (indeks glikemiczny). Idealne pieczywo dla diabetyków oraz osób dbających o zdrowie i smukłą sylwetkę. |
CHLEB CEBULOWO-WARZYWNY | 500 G | ![]() |
Aromatyczny chleb z suszonymi warzywami (cebula, seler, pietruszka). Wykonywany na naturalnym zakwasie. |
CHLEB ZWYKŁY OKRĄGŁY | 800 G | ![]() |
Najbardziej popularny chleb w Polsce. Od lat gości na stołach - idealny na każdy posiłek dnia. Wytwarzany na naturalnym zakwasie. Chleb z mąk mieszanych tz. Chlebowej TYP 850 i żytniej TYP 720. |