Dietetycy zalecają, by to chleby ciemne, czyli pełnoziarniste, stanowiły podstawę podaży węglowodanów w codziennej diecie. Świeże, smaczne i dostępne w kilku rodzajach pieczywo tego rodzaju znajduje się w naszej ofercie.
NAZWA | WAGA | ZDJĘCIE | OPIS |
---|---|---|---|
CHLEB ŻYTNI SOBIESKIEGO |
NA WAGĘ | ![]() |
Naturalny zakwas fermentowany przez wiele godzin, tradycyjny wypiek na trzonie pieca. Prosty skład, bez polepszaczy i drożdży. Głęboki smak i naturalna kwasowość. Długi termin świeżości. |
CHLEB ORKISZOWY 100% |
500 G | ![]() |
Chleb w 100% z mąki orkiszowej. Orkisz to pradawna odmiana pszenicy, nie poddana modyfikacjom. |
CHLEB ŻYTNI 100% |
860 G | ![]() |
Chleb na naturalnym zakwasie, który zawiera kultury bakterii, wspierające naszą odporność. Chleb z mąki żytniej, bez dodatku innych mąk. |
CHLEB GRYCZANY | 500 G | ![]() |
Chleb na naturalnym zakwasie z dodatkiem mąki gryczanej oraz kaszy gryczanej, dzięki temu jest wysokim źródłem białka, jest bogaty w witaminy z grupy B, oraz K. |
CHLEB ŻYTNI | 400 G | ![]() |
Chleb powstaje z naturalnego zakwasu z mąki z pełnego przemiału. Jest bogaty w błonnik i składniki mineralne. |
CHLEB VITA-ORKISZ |
400 G | ![]() |
Wypiekany na naturalnym zakwasie z dodatkiem mąki orkiszowej. Orkisz to starożytna odmiana pszenicy, która nie została poddana modyfikacjom. Dzięki temu jest bogatym źródłem witamin z grupy B oraz żelaza, magnezu i miedzi. |
CHLEB GRAHAM | 400 G | ![]() |
Chleb na naturalnym zakwasie, nieco inny rodzaj pieczywa pszennego. Do produkcji stosowana jest ciemna mąka pszenna z całego przemiału - Typ 1850 tzw. mąka grahamka. |
CHLEB SŁONECZNIKOWY |
400 G | ![]() |
Chleb z mąk mieszanych (chlebowa i żytnia) na naturalnym zakwasie. Wzbogacony ziarnami słonecznika. |
CHLEB STAROPOLSKI |
400 G | ![]() |
Chleb na naturalnym zakwasie, dzięki czemu zawiera kultury bakterii, które wspierają naszą odporność i pracę układu pokarmowego. |
CHLEB WIEJSKI-SITKOWY |
400 G | ![]() |
Chleb wypiekany na naturalnym zakwasie bez dodatku drożdży. Zawarte w kwasie bakterie pozytywnie wpływają na pracę układu pokarmowego. |
CHLEB ŻYTNI ZE SŁONECZNIKIEM |
900 G | ![]() |
Chleb na naturalnym zakwasie. Wzbogacony w ziarna słonecznika – źródło aminokwsów i nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz źródło witaminy A,B,D oraz D. |
CHLEB WIELOZIARNISTY |
800 G | ![]() |
Chleb na naturalnym zakwasie. Naturalnym zakwas zawiera kultury bakterii, które wspierają naszą odporność. Bogaty w ziarna słonecznika, dyni i siemienia lnianego oraz żyta, które mają pozytywny wpływ na pracę układu pokarmowego. |
CHLEB ŻYTNI Z ŻURAWINĄ |
400 G | ![]() |
Wypiekany na naturalnym zakwasie. Bogaty w owoce suszonej żurawiny, która zawiera antyoksydanty, błonnik pokarmowy oraz jest źródłem witaminy A,B,C potasu, fosforu i magnezu. Wspomaga pracę układu moczowego. |
CHLEB ŻOŁNIERSKI |
800 G | ![]() |
Chleb na naturalnym zakwasie mąki żytniej z dodatkiem płatków ziemniaczanych, które nadają długotrwałą świeżość chleba. |