Telefon  Biuro:  +48 508 403 494

Fax  Dział zamówień: +48 515 299 428

Chleby ciemne - pełnoziarniste

Chleby ciemne - pełnoziarnisteDietetycy zalecają, by to chleby ciemne, czyli pełnoziarniste, stanowiły podstawę podaży węglowodanów w codziennej diecie. Świeże, smaczne i dostępne w kilku rodzajach pieczywo tego rodzaju znajduje się w naszej ofercie.


 NAZWA  WAGA ZDJĘCIE OPIS 
CHLEB ŻYTNI
SOBIESKIEGO
NA WAGĘ chleb żytni sobieskiego, na wagę Naturalny zakwas fermentowany przez wiele godzin, tradycyjny wypiek na trzonie pieca. Prosty skład, bez polepszaczy i drożdży. Głęboki smak i naturalna kwasowość. Długi termin świeżości.
CHLEB ORKISZOWY
100%
500 G chleb orkiszowy 100% Chleb w 100% z mąki orkiszowej. Orkisz to pradawna odmiana pszenicy, nie poddana modyfikacjom.
CHLEB ŻYTNI
100%
860 G chleb żytni 100% Chleb na naturalnym zakwasie, który zawiera kultury bakterii, wspierające naszą odporność. Chleb z mąki żytniej, bez dodatku innych mąk.
CHLEB GRYCZANY 500 G chleb gryczany Chleb na naturalnym zakwasie z dodatkiem mąki gryczanej oraz kaszy gryczanej, dzięki temu jest wysokim źródłem białka, jest bogaty w witaminy z grupy B, oraz K.
CHLEB ŻYTNI 400 G chleb żytni Chleb powstaje z naturalnego zakwasu z mąki z pełnego przemiału. Jest bogaty w błonnik i składniki mineralne.
CHLEB
VITA-ORKISZ
400 G  chleb vita orkisz Wypiekany na naturalnym zakwasie z dodatkiem mąki orkiszowej. Orkisz to starożytna odmiana pszenicy, która nie została poddana modyfikacjom. Dzięki temu jest bogatym źródłem witamin z grupy B oraz żelaza, magnezu i miedzi.
CHLEB GRAHAM 400 G chleb graham Chleb na naturalnym zakwasie, nieco inny rodzaj pieczywa pszennego. Do produkcji stosowana jest ciemna mąka pszenna z całego przemiału - Typ 1850 tzw. mąka grahamka.
CHLEB
SŁONECZNIKOWY
400 G chleb słonecznikowy Chleb z mąk mieszanych (chlebowa i żytnia) na naturalnym zakwasie. Wzbogacony ziarnami słonecznika.
CHLEB
STAROPOLSKI
400 G chleb staropolski Chleb na naturalnym zakwasie, dzięki czemu zawiera kultury bakterii, które wspierają naszą odporność i pracę układu pokarmowego.
CHLEB
WIEJSKI-SITKOWY
400 G chleb wiejski-sitkowy Chleb wypiekany na naturalnym zakwasie bez dodatku drożdży. Zawarte w kwasie bakterie pozytywnie wpływają na pracę układu pokarmowego.
CHLEB ŻYTNI ZE
SŁONECZNIKIEM
900 G chleb żytni ze słonecznikiem Chleb na naturalnym zakwasie. Wzbogacony w ziarna słonecznika – źródło aminokwsów i nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz źródło witaminy A,B,D oraz D.
CHLEB
WIELOZIARNISTY
800 G chleb wieloziarnisty Chleb na naturalnym zakwasie. Naturalnym zakwas zawiera kultury bakterii, które wspierają naszą odporność. Bogaty w ziarna słonecznika, dyni i siemienia lnianego oraz żyta, które mają pozytywny wpływ na pracę układu pokarmowego.
CHLEB ŻYTNI Z
ŻURAWINĄ
400 G chleb zytni z zurawiną Wypiekany na naturalnym zakwasie. Bogaty w owoce suszonej żurawiny, która zawiera antyoksydanty, błonnik pokarmowy oraz jest źródłem witaminy A,B,C potasu, fosforu i magnezu. Wspomaga pracę układu moczowego.
CHLEB
ŻOŁNIERSKI
800 G chleb żołnierski Chleb na naturalnym zakwasie mąki żytniej z dodatkiem płatków ziemniaczanych, które nadają długotrwałą świeżość chleba.